Koti Palaute Sisältö

 

 

Lapin Käsikellot

Suomessa harvinaiset soittimet otettiin käyttöön Lapissa, Rovaniemellä vuonna 2001. Silloinen Lapin Lauluveikkojen ja Lapin Ruskan taiteellinen johtaja Ene Lillepärk-Salmela perusti 10-12 -vuotiaiden lasten soitinyhtyeen, Lapin Lasten Käsikellot. Yhtye tuotti musiikkia kellosoittimilla, joita kutsutaan Choirchime:ksi. Soittimet tilattiin Yhdysvalloista, Malmark Inc. Ltd valmistajalta. Kellot olivat erittäin arvokkaita hankintakustannuksiltaan ja sen vuoksi yhtyeellä oli oma "kummiperhe" toiminnan alkuvaiheita tukemassa. Jokaisella kellolla oli oma kummi.

Kaunisääniset soittimet, punaisella samettiliinalla verhoiltu esiintymispöytä ja siniset tyynyt sekä soittajien esiintymisasut valkoisine käsineineen olivat kaunista katseltavaa ja kuunneltavaa. Yhtye saikin erittäin myönteisen vastaanoton yleisön taholta ja esiintymispyyntöjä tuli runsaasti erilaisiin juhliin ja tilaisuuksiin.

Alkuvaiheiden jälkeen oli edessä uusien pronssista valettujen Handbell -käsikellojen hankinta. Sen mahdollisti kulttuuriavustukset sekä esiintymisistä saadut palkkiot.

Soittajat kasvoivat lapsista nuoriksi, jolloin eteen tuli myös yhtyeen nimen muutos. Vuoden 2004 lokakuusta alkaen nimi on ollut: Lapin Käsikellot.

Taiteellinen johtajamme Ene Lillepärk-Salmela kuoli vaikean sairauden murtamana Rovaniemellä 7.1.2005. Hän oli nuorille soittajille rakastettu äitihahmo, huolehti ja kannusti heitä kuin omia lapsiaan. Hän oli mukana musiikinteon lisäksi kaikissa toimintaan liittyvissä asioissa, aina asujen suunnittelua myöten.

Ene Lillepärk-Salmelan jälkeen taiteellisena johtajana jatkaa Jukka Hakola. Yhtyeen perustamisesta alkaen on haaveena ollut esiintymismatka ulkomaille. Syksyllä 2005 haave toteutui konserttimatkana Unkarin ystävyyskaupunkeihin. 

Kiitämme kummeja:

Matti Heikkilä

LC Rovaniemi-Jyrhämä

Arvo Salmela 

LC Rovaniemi-Lainas

Lapin Lauluveikot ry

LC Rovaniemi-Ounasvaara

Lapin Ruska ry  

LC Kemijärvi

Lapin Lauluveikkojen Laulusiskot

Rova-kvartetti   

Ins.tsto Raimo Romppainen Oy

Lapin Kullero Ky   

Jukka Vornanen Oy

Pizzeria Mia Maria

Kalottivälitys Oy

Rovaniemen seurakunta

Nordea Pankki Suomi Oyj

Riitta ja Olli Aksovaara

Rakennustoimisto Vilhunen Oy

Kari Korpela

Rovakate Oy

Aino ja Matti Leinonen 

Rovaniemen I Apteekki

Kaija ja Erkki Pasanen 

Santamus Oy

Aino, Janne ja Anssi Sarvi 

Silmäasema Roi

Lauri Uusipaavalniemi

Taide ja Kehystys Monalisa

Samuli ja Raija Uusipaavalniemi 

Texmoda Oy

Aino ja Lauri Vitikka

Väri Laitinen Oy

 

Koti

Lähetä osoitteeseen lapinkasikellot(at)lapinkasikellot.fi tätä sivustoa koskevia kysymyksiä ja kommentteja.
Copyright © 2008 Käsikellot
Muokattu viimeksi: 16. kesäkuuta 2008